Mennyibe kerül egy weboldal?, weboldal készítés, webfejlesztés, árak, ár, árai, weblap, honlap

Mennyibe kerül egy weboldal?

Ádám Kristóf | 2021-03-03

A határ a csillagos ég gyakorlatilag, de azért mégsem mindegy az, hogy mennyit kell költenünk egy weboldalra.

Egy webfejlesztő órabérben is árazhat, de akár fix árakkal is dolgozhat. Ha az előbbit nézzük, akkor az órabére akár 2000 forinttól egészen 10000 forintig is terjedhet.

 

Amikor egy ismerős megcsinálja

Nem rossz megoldás ez sem, viszont a legtöbb esetben nem a legtanácsosabb. Ha van egy ismerősöd, barátod, aki tényleg ügyes és ért hozzá, akkor semmi akadálya, abszolút csináltasd meg vele. Viszont többnyire ez csak abból áll, hogy összekattint néhány dolgot, ami vagy jó, vagy nem, de még csak fantázia sincs benne. Ezért ha teheted, akkor inkább kerüld ezt a megoldást.

 

Tekints rá befektetésként, ne kiadásként

Legyen akár szolgáltatásod, akár éttermed, vagy tényleg bármilyen vállalkozásod, a lényegen nem változtat. A szakmai elismerésedet is tudod növelni, amellett, hogy hatalmas reklám lehet számodra. Itt találhatnak rád a jövendőbeli ügyfeleid, érdeklődők, itt értesülhetnek az újdonságokról, stb.

 

Min múlik egy weboldal ára?

Ez tényleg rengeteg mindentől függ. Nem lehet csak úgy kapásból megmondani, hogy xy forintba kerül a Te weboldalad. Nagyon sok tényezőt figyelembe kell venni, ezért kell alaposan megbeszélni mindent. Ma már teljesen alap, hogy reszponzív legyen egy weboldal, így azt már szinte nem is számolják külön.

  • Viszont befolyásolhatja az árat a különböző funkciók nehézsége, mennyisége
  • illetve az is, hogy landing page (összesen 1 oldalból áll a honlap) kell vagy több menüpont is
  • ha admin felületet is szeretne, azaz akár blogot, cikkeket írni
  • többnyelvű oldal
  • webáruház
  • Mi a cél? Bemutatkozó oldal referenciákkal, elérhetőséggel stb., vagy ennél több?
  • sablon vagy nem sablon

Ezek csak ilyen támpontok, viszont tényleg szükséges az átbeszélés. Ezt követően tud a webfejlesztő egy legalább megközelítő árajánlatot adni.

 

Mennyibe kerül egy landing page, egy bemutatkozó oldal?

Ha egy olyan weboldalt, ahol írhatsz magadról, a szolgáltatásaidról, az áraidról, a referenciáidról, illetve arról, amiről szeretnél, plusz kapcsolatfelvételi lehetőség is van, akkor érdemes a landing paget választanod.

Az oldalad teljesen reszponzív lesz, átlátható és olvasható lesz telefonról is. Nyomon követheted, hogy mikor és hányan nézik az oldalt, illetve különböző statisztikákat is láthatsz.

Egy ilyen weboldalt a lioneR 70.000 forinttól vállal.

 

Mennyibe kerül egy dinamikus weboldal, több menüponttal, bloggal?

Ez a weboldal már jóval több munkát igényel, így az ára is több lesz, mint az előzőnél. Nagyjából 120.00 forinttól indul az ára, amiben benne van egy admin felület, ahol cikkeket tehetsz közzé. Hozzátartozik még az is, hogy több menüpontból áll. Egy teljesen egyedi weboldal, amely nem sablonból készül.

 

Oké, de akkor mégis kit kérjek meg arra, hogy megcsinálja nekem?

Természetesen magunkat ezer örömmel tudjuk ajánlani, de ez a döntés rajtad múlik. Mi fiatalok, rugalmasak vagyunk, szeretünk együtt dolgozni bárkivel új projekteken, ezért biztosan veled is élveznénk a közös munkát.

Abban az esetben, ha mégsem volnánk elég szimpatikusak, úgy az internet bugyraiban találhatsz könnyedén webfejlesztőt. Az más kérdés, hogy nem mindegyiknek van kellő tudása ahhoz, hogy egy igazán jó honlapot elkészítsen neked.

Az fontos, hogy ne csak úgy írj a cégnek, hogy „szeretnék egy weboldalt, mennyibe kerül?”, mert úgy nem igazán fognak tudni segíteni. Érdemes összeszedni előre, hogy pontosan mit is akarsz, esetleg nézd meg konkurenciák weboldalait, amelyekből ihletet meríthetsz. Hidd el, hálás lesz a webfejlesztő cég, ha nem nekik kell kihúzniuk mindent belőled.

 

Vedd fel velünk a kapcsolatot és kérj tőlünk árajánlatot!

Árajánlatot kérek!