A webáruház előnyei, webshop, honlap, weblap, weboldal, webfejlesztés

A webáruház előnyei

Ádám Kristóf | 2021-03-03

Sokan még a vírushelyzet mellett sem ismerik fel az online világban rejlő lehetőségeket. Rengeteg kisebb-nagyobb üzlet sajnos kénytelen volt bezárni, ezáltal 0, azaz NULLA bevétellel meglenni. Ez óriási hiba ebben a válságban, nem is sokan élik túl.

Ezért is lehet egy kiváló befektetés egy webáruház, hisz akár több bevételt is elérhetnek, mint egy átlagos időszakban, az offline üzletben.

Ebben a cikkben leírjuk, hogy milyen előnyei lehetnek annak, ha egy cég rendelkezik webáruházzal is, vagy esetleg csak webáruháza van. Az 5+1 legfontosabb előnyt elmondjuk, hogy miért érdemes mindenkinek élni ezzel a lehetőséggel.

 

1. Kevesebb költség

Ezalatt azt értjük, hogy nem kell üzlethelyiségért bérleti költségeket fizetni, nem kell beszállítóknak fizetni, nincs rezsi sem, illetve nincsenek olyan szinten alkalmazottak, hogy árufeltöltő, kasszás, stb. Egy webáruháznak gyakorlatilag az elindulási költsége a legmagasabb, hiszen ekkor meg kell fizetni egy jó programozót, aki elkészíti a weboldalt, illetve tárhelyet + domaint kell vásárolni, viszont ezek valóban apró összegek. Sokkal többet kell viszont marketingre költeni ezután, viszont ez offline üzlet esetében is gyakran előkerülhet.

 

2. Mindig elérhető, 0-24 vásárlás

Igen, ez egy iszonyatosan nagy előny!! Amíg az offline bolt csak mondjuk napi 16 órában tud nyitva lenni, addig egy webáruház egész nap, ünnepektől és még vírushelyzettől függetlenül is! Ez a jelenhelyzetben nagyon fontos, hisz így nem hogy nem lesz kevesebb vásárlója egy üzletnek, hanem akár sokkal több is lehet. Hát ez nem fantasztikus? Szerintünk de, nagyon is!

 

3. Nincsenek távolságok

Amíg egy üzlethelyiségbe nem utaznak el több száz kilométerről az emberek, csupán környékiek, addig egy webshopban bárki vásárolhat. Ország határon belül gyakorlatilag ugyanannyi a szállítási költség, akár 10 km-ről, akár 300 km-ről rendelnek az ügyfelek.

 

4. Automatizálható

A termékmegrendeléstől kezdve, egészen a logisztikán, a számlázáson át, a kiszállításig minden automatizálható esetenként. Már vannak olyan cégek is, akik raktározzák webáruházak termékeit, azt a rendelések után összekészítik és átadják a futárcégeknek. Gyakorlatilag semmit nem kell csinálnia a webáruház üzemeltetőjének, csupán rávenni az embereket, hogy vásároljanak tőle, de erre is megkérhet akár egy marketingest.

 

5. Kényelmesebb, komfortosabb

Nem csak az üzemeltetőnek, hanem a vásárlónak is. Egyrészt neked nem kell egész nap egy üzletben lenned, várva a vevőket, hanem akár a világ túloldaláról is nézheted, hogy mikor éppen ki és mit vásárolt, tőled. Másrészt pedig a vásárlók is bármikor, bárhol, bármit rendelhetnek, bárhova (szinte), hiszen minden megoldható. Ki sem kell mozdulniuk otthonról, amely a vírushelyzet miatt nagyon fontos, hisz sokan tartanak tőle.

 

5+1. Nyomonkövethető rendelések

A vásárló láthatja pontosan, hogy mikor épp hol jár a rendelése, milyen folyamaton megy keresztül. Ezáltal számolhat akár azzal is, hogy nagyjából mikor érkezik meg a megrendelt termék.

 

Ha szeretnél Te is egy webáruházat, akkor nyugodtan írj nekünk!

Felveszem a kapcsolatot!