Miért fontos a jó design? (5+1 érv) , dizájn, arculat, logó

Miért fontos a jó design? (5+1 érv)

Ádám Kristóf | 2021-03-03

A jól megválasztott design által 1-1 vállalkozás jelentős előnyre tehet szert a konkurenciáival szemben az ügyfelek szemében. Azonban a legtöbb cég még mindig nem hajlandó komolyabb energiát belefektetni a jó design megalkotása érdekében. Leginkább logókat, névjegykártyákat szoktak csináltatni, viszont legtöbb esetben ezt sajnos nem szakemberekkel csináltatják meg.

 

1. A vállalkozás arculatát, megjelenését tükrözi a design

Ha egy logó, egy névjegykártya, egy plakát vagy akár egy weboldal igénytelen, avagy szó szerint ronda, akkor a látogatók is annak, minőségtelennek fogják tartani az adott céget. Ez amiatt van, mert a szolgáltatás vagy termék minőségét tükrözi az egész arculat, még ha azok nem is olyan gagyik.

Azonban, az igényesen, szépen átgondolt és letisztult, modern design rengeteget dobhat a cég megítélésén. A látogatók azt fogják gondolni teljesen jogosan, hogy a cég minőségi és prémium.

 

2. Az első benyomást mindig a megjelenés kelti

A legtöbb esetben alig pár másodperc alatt fogalmazódik meg a látogatóban az, hogy szerinte igényes vagy igénytelen vállalkozás weboldalát nézi-e. Ha az adott oldal vonzó, átlátható és letisztult, akkor sokkal nagyobb eséllyel ösztönzi az embert vásárlásra. A jó designnak köszönhetően könnyen fellehet kelteni a látogatók figyelmét, megértetni a vállalkozás célját.

 

3. Megkülönböztet a többiektől

Valójában a mai napig kevesen foglalkoznak az arculatuk megtervezésével. Éppen ezért van az, hogy ha valakinek a vállalkozása igazán jól néz ki, akkor jelentősen kitűnhet a konkurenciáitól. Sokkal szívesebben látogatják annak a weboldalát és közösségi oldalait, aki minőségi tartalmat tesz közzé és leköti vizuálisan is a látogatót.

 

4. Megmaradsz az emberek fejében

Biztosan volt már neked is olyan, hogy napokkal, hetekkel vagy akár hónapokkal később is eszedbe jutott 1-1 olyan cég, amelynek kiemelkedően jól nézett ki az arculata. Legyél Te is ilyen, emlékezzenek rád is, juss eszükbe már a logodról! Ha valami szokatlan az átlaghoz képest, azonban ezzel párhuzamosan jobb is, akkor sokáig megmaradhat az emberek fejében.

 

5. Minőségibbé tesz

Gondolj csak a prémium alkoholokra: nagyon minimalista és letisztult, azonban mégis nagyon szépek a matricáik az üvegeken. Ebből adódóan rögtön arra gondol az ember, hogy milyen minőségiek. Azonban, ha valaminek csúnya, gagyi csomagolása van, annak a megítélése is olyan gyenge lesz.

 

5+1. Növelheted az áraidat

Az előző pontban említett prémium alkoholok is jóval drágábbak, mint a gagyibb hatásúak, pedig nem feltétlen finomabbak, jobbak. Ha jó a designod, prémiumnak számítasz, ami által bátran emelheted is az áraidat, növelve a prémium hatást. Emellett persze fontos, hogy ne csak vizuálisan legyen az a terméked, szolgáltatásod, hanem minőségben is.

 

Rájöttél, hogy nem túl jó a céged arculata? Szeretnéd kicsit felturbózni és még jobb hatást kelteni a látogatókban? Szívesen segítünk benne!