Letiltották Donald Trumpot!

Letiltották Donald Trumpot!

Ádám Kristóf | 2021-03-03

2021 január 8-án, pénteken határozatlan időre felfüggesztette a Twitter Donald Trump fiókját, amiért Ő megsértette az oldal alapelveit. Trump közel 90 millió követővel rendelkezett és aktívan használta a fiókját, azonban mégis tiltották.

Kérdezhetnénk, hogy ezt megteheti-e egyáltalán a Twitter, de a válasz akkor is az lesz, hogy: Igen, meg. Egy magáncégről beszélünk, akinek nem kell a szólásszabadságot biztosítania, legyen akármilyen óriás is.

A Twitter lépése után több nagy közösségi oldal is korlátozta Donald Trump fiókját saját maguknál. Ezáltal több óriás is dollár milliárdokat bukott pár nap alatt a tőzsdén. Vajon megérte? Nem tudjuk.

 

Mi a tanulság számodra?

Soha, de tényleg soha ne hagyatkozz 1-1 közösségi oldalra, hisz az nem a tiéd! Nagyon sokakkal előfordult már, hogy teljesen indokolatlanul véglegesen törölték a közösségi oldalát vagy saját privát fiókját. Ez ellen a legtöbb esetben nem lehet mit tenni, hisz a support nem gyakran válaszol, ragaszkodnak az álláspontjukhoz. Ami nem a tiéd, azt bármikor el is vehetik tőled, hisz jogukban áll hozzá, még ha nem is teljesen etikus sok esetben.

 

Mit tehetsz ellene?

Nagyszerű dolog Facebook, Instagram, LinkedIn, YouTube, stb. oldalt építeni, sőt, kell is, de tudjuk mindig, hogy az nem a miénk. Érdemes egy hírlevél rendszert, blogot, „saját médiát”, weboldalt építeni. Az az, amibe senkinek sem lehet beleszólása, hisz a Te saját tulajdonod. Ezért ajánljuk mindenkinek, hogy még most fogjon hozzá, mert sosem lehet tudni, hogy mikor üt be a baj. Ha meg már beütött, akkor gyakran késő, nem fogjuk tudni elérni a közönségünket. Azonban, ha van 1 weboldalunk, akkor ott könnyedén tudjuk közölni a történteket és a későbbiekben is fogunk tudni kommunikálni a látogatóinkkal.

 

Tehát, mi legyen a következő lépésed?

Akár nekünk, akár bármely más webfejlesztőnek írj egy üzenetet és kérj árajánlatot erre a problémádra. Akár egész olcsón meg is úszhatod, de ez teljesen az igényektől függ. A webfejlesztő csapat (feltéve, ha jót választottál) segítőkészek lesznek és veled együtt ötletelnek annak érdekében, hogy ne eshess a nagy multi közösségi oldalak csapdájába.