google, kulcsszavak, legkeresettebb keresőszavak a Googleben 2021-ben

Legkeresettebb keresőszavak a Googleben 2021-ben

Ádám Kristóf | 2022-01-06

A Google immáron 21. alkalommal készítette el azt a listát, amelyben összegyűjti az adott évre vonatkozó legsűrűbb kereséseket. Ebben a listában tehát láthatjuk azt, hogy milyen pillanatok, események, sportolók, személyek érdekeltek minket leginkább 2021-ben. A Google Kereső segítségével szinte bármit megtalálhat mindenki az internet elképesztően óriási információs bázisából.

Megmutatjuk tehát, hogy mik voltak a legkeresettebb keresőszavak 2021-ben.

 

Felkapott keresések
1) Labdarúgó Európa-bajnokság
2) Nyári olimpiai játékok
3) Oxford-AstraZeneca vakcina
4) Beoltottak száma
5) Oltás regisztráció
6) Squid Game
7) Christian Eriksen
8) Várkonyi Andrea
9) Márki-Zay Péter
10) Pfizer-BioNTech vakcina

A sportesemények mindig óriási érdeklődést váltanak ki, ezért nem is csoda, hogy a részben hazai rendezésű Labdarúgó Európa-bajnokságra, illetve az Olimpiára kerestek a legtöbben. Azonban a koronavírus még mindig jelen van az életünkben, éppen ezért a különböző vakcinákra és a beoltottak számára is kíváncsiak voltunk. Emellett a politika is nagy szerepet töltött be, de nem feledkezhetünk meg az év legfelkapottabb Netflixes sorozatáról sem, a Squid Gameről. Christian Eriksen is helyet kapott a listán, aki az EB-n kapott szívinfarktust a Dánia – Finnország csoportmérkőzésen.

 

Filmek
1) Venom 2
2) Elk*rtuk
3) Örökkévalók
4) Miután elbuktunk
5) Free Guy
6) Toxikoma
7) Dűne
8) Luca
9) Dzsungeltúra
10) Démonok között 3

A Marvel fanok legnagyobb örömére 2021-ben megjelent a Venom folytatása, amely sikerét az is bizonyítja, hogy a filmek közül erre kerestünk a legtöbbet. A 2. helyen pedig az Elk*rtuk című politikai propaganda film szerepel, amely talán a legnagyobb reklámot kapta ebben az évben hazánkban.

 

Sorozatok
1) Squid Game
2) Keresztanyu
3) Bridgerton
4) Ginny and Georgia
5) A nagy pénzrablás
6) Doktor Balaton
7) Outer Banks
8) Isztambuli Menyasszony
9) Tiltott gyümölcs
10) Szerelem van a levegőben

Nem meglepő, hogy a sorozatok közül a Squid Game szerepel az 1. helyen, hiszen az összesített felkapott keresések közül is helyet kapott a legjobb 10-ben. A 2. helyen az RTL Klub sorozata, a Keresztanyu szerepel, míg az 5. helyen A nagy pénzrablás, amelynek befejező évadát mutatták be 2021-ben.

 

Sportolók
1) Christian Eriksen
2) Szilágyi Áron
3) Szalai Ádám
4) Milák Kristóf
5) Kylian Mbappé
6) Cseh László
7) Lőrincz Tamás
8) Gianluigi Donnarumma
9) Marco Rossi
10) Valter Attila

Sok minden történt a sportban 2021-ben: EB, Olimpia, igazolások, botrányok. Azonban a legnagyobb érdeklődést Christian Eriksen váltotta ki, akinek történetéről gyakorlatilag minden sportszerető ember hallott már és egyként imádkoztak azért, hogy felépüljön. A listán emellett az Olimpián sikeresen szereplő sportolóink szerepelnek, de még helyet kapott Kylian Mbappé is, akinek az esetleg átigazolása tartotta lázban az embereket. Illetve itt van még Gianluigi Donnarumma is, aki fiatal kora ellenére, kapus létére lett az EB legjobb játékosa és aki az AC Milanból a PSG csapatába igazolt a nyáron.

 

Receptek
1) Fánk recept
2) Birsalmasajt recept
3) Bodzaszörp recept
4) Kifli recept
5) Eperlekvár recept
6) Lazac recept
7) Tiramisu recept
8) Lecsó recept
9) Linzer recept
10) Mákos guba recept

A receptek közül nehéz kiemelni bármit is, hiszen itt nincsenek különleges aktualitások. Azonban 2021-ben különösen sokan szerettek volna otthon fánkot készíteni, illetve a birsalmasajt is nagyon felkapott lett. A járványnak köszönhetően azonban egyértelműen többen tevékenykednek otthon a saját konyhájukban.

 

Diéták
1) Keto diéta
2) Epe diéta
3) Almaecet diéta
4) Sirtfood diéta
5) Koleszterin diéta
6) Köszvény diéta
7) Regenor diéta
8) Pajzsmirigy-alulműködés diéta
9) Candida diéta
10) Mediterrán diéta

A diéták szintén egyre trendibbek, ennek köszönhetően nagyon sokan kerestek rá ezekre a kulcsszavakra is.