weboldal, hiba, 5 weboldal hiba amit kerülj el, bugok, reszponzív, sebesség, lassúság, elérhetőség, kép, mobilbarát

5 weboldal hiba, amit kerülj el!

Ádám Kristóf | 2021-03-17

Gyakran nem is gondolnak az emberek azokra a weboldal hibákra, amelyekre igenis oda kellene figyelni. Ebben a cikkben olyan hibákat hoztunk, amelyeket érdemes elkerülnöd, hogy sikeres legyen a weboldalad.

A legtöbb esetben érdemes webfejlesztőt keresni, hogy ezekkel a hibákkal ne neked kelljen szenvedned, hanem egy hozzáértő megoldja helyetted, sokkal gyorsabban és jobban.

 

  1. Nem reszponzív, nem mobilbarát

2021 van, az emberek többsége a telefonján böngészik, tehát érdemes rájuk is gondolni. Figyelj oda arra, hogy ne csak a nagy monitorokon, hanem a telefonok kijelzőjén is olvasható és átlátható legyen az oldalad tartalma. A weboldalt egyszerre, párhuzamosan szükséges optimalizálni telefonra, tabletre és számítógépre is. Ez egy profi webfejlesztő számára már nem jelent kihívást!

 

  1. Lassan tölt be

Nagyon felgyorsult a világ, egyszerűen nem hajlandóak az emberek várni arra, hogy valami sokáig töltsön. Ha néhány másodpercen belül nem tölt be 1-1 oldal, akkor rendszerint kilépnek inkább és keresnek egy másikat.

A weboldal sebessége sok mindentől függhet, például az összezsúfolt kódoktól, a feleslegesen nagy képektől, videóktól, stb. Idő kérdése lehet ennek optimalizálása, azonban nagyon sokat segíthet még SEO szempontból is.

Lásd például a mi weboldalunkat, a lioner.hu –t, hogy milyen gyorsan tölt be. Fektettünk rá kellő hangsúlyt és energiát, amelynek meg lett a gyümölcse.

 

  1. Túl sok kép

Mint a 2. pontban említettem, a túl sok és nagy felbontású kép lassíthatja az oldal betöltését. Azonban a túl sok kép zsúfolttá is teheti az oldalt. Ezért igyekezz a megfelelő harmónia megtalálására és csak annyi és csak olyan képet tölts fel, amelyre mindenképpen szükség van.

Manapság egyre inkább nyernek teret az infografikák, ábrák, piktogramok, amelyekre viszont érdemes lehet jobban ráfeküdni. Az emberek nem olvassák el a sok felesleges rizsát, csak a lényeget szeretnék tudni.

 

  1. Adobe Flash Player használata

Az Adobe 2020 december 31-én végleg megszüntette az Adobe Flash Player támogatását. Teljes mértékben elavult, a böngészőkben már be sem töltődnek ezek a tartalmak. A betöltés hiányában pedig nagyon bénán és igénytelenül tud kinézni, ezért érdemes mihamarabb eltávolítani, lecserélni azokat.

 

  1. Nincs elérhetőség

Felsorolsz mindent, bemutatod a cégedet jól, képek, ábrák, referenciák, ajánlások. Ez eddig tök szuper, azonban ha nincs feltüntetve elérhetőség, akkor senki nem fog megkeresni, hiába szeretnének.

A legtöbb weboldal célja az ügyfélszerzés, azt pedig nem lehet egy email cím vagy telefonszám megadása nélkül. A legjobb az, ha közvetlen a honlapodon tudnak neked üzenni, meg van adva email cím is, illetve telefonszám is. Ennek a háromnak érdemes szerepelnie, de legalább az egyiknek kötelező!

 

Összességében az ilyen aprónak tűnő hibák nagyon sokat ronthatnak a cég megítélésén. Ezekben Mi tudunk segíteni, tudjuk korszerűsíteni a weboldaladat. Ha segítségre szorulnál weboldal készítésben vagy fejlesztésben, akkor keress minket bátran!