weboldal készítés, profi weboldal, milyen a profi weboldal?, webfejlesztés

Milyen a profi weboldal?

Ádám Kristóf | 2021-03-03

Első körben is fontos megjegyezni, hogy az már önmagában nagy előny tud lenni, ha egyáltalán van weboldalunk. Még ma is vannak cégek, akik nem rendelkeznek semmilyen online megjelenéssel sem. Ezt mi óriási hibának tartjuk, hiszen ennek majdnem hogy természetesnek kellene lennie.

Nézzünk néhány pontot, amellyel megtudjuk határozni, hogy milyen egy profi(bb) weboldal.

 

  • Reszponzív

Egyre több embernek van okostelefonja, amelyet nap, mint nap használ, akár több órán keresztül is. Ezeken intézzük az emailjeinket, a beszélgetéseket és ha valamire rászeretnénk keresni bármikor, akkor is a telefonokunkat használjuk. Éppen ezért fontos, hogy a Te weboldalad is legyen optimalizálva az összes telefonra. Nem szép az, ha rá kell közelítenie bármire ahhoz, hogy olvasható legyen. Az a szép és az a profi, ha átláthatóan és olvashatóan lát mindent a látogató.

 

  • Átlátható, letisztult

Ha egy látogató felnéz a weboldalunkra, akkor nem szeretné azt, ha mindent egyből a szeme elé nyomunk. Akkor összezavarodhat, azt se tudja hova nézzen és hol mit találhat meg. Éppen ezért szükséges az, hogy ne legyen túlzsúfolt az oldalad, legyen szépen tagolt és letisztult.

 

  • Passzoló színvilág

Kevés olyan szolgáltatást, területet tudnánk mondani, ahol jól tud mutatni az, ha rengeteg féle szín jelenik meg az oldalon. Meglehetősen visszataszító tud lenni, ha teljesen random színek jelennek meg össze-vissza. Célszerű kiválasztani pár színt, amelyek árnyalatai dominálnak végig az oldalon. Ezek a színek a lioneR weboldalán a sötétszürke, sötétkék, illetve a narancssárga árnyalatai. Ez a színkombináció nagyon kiemeli azt, hogy Mi igenis minőségiek vagyunk, ami igaz is.

 

  • Nem sablon

Vannak esetek, amikor egy sablont is remek módon átlehet alakítani úgy, hogy az ne legyen feltűnő, illetve óriási sikert okozzon a vállalkozás életében. Azonban a legtöbbször célszerű teljesen egyedi designt kérni a webfejlesztőtől. Ennek az ára jóval magasabb, azonban sokkal hatásosabb is tud lenni, hiszen úgy lehet formázni és kialakítani, ahogyan Te szeretnéd. A WordPresses webfejlesztők erre többnyire nem képesek, ezért is javasoljuk az egyedi fejlesztést inkább.

 

  • Keresőoptimalizálás jó beállítása

Lehet nekünk akármilyen szép weboldalunk is, az mit sem ér, ha a google meg sem találja. Ennek érdekében fontos, hogy a SEO beállítások a megfelelőek legyenek. Ezáltal sokkal nagyobb eséllyel dob ki minket a google találatok között a kereső.

 

  • Optimalizált

Szereted, ha egy weboldal 10 másodpercnél is tovább tölt? Nem? Hát mi sem, sőt, senki más sem. Éppen ezért javasolt, hogy a képek felbontásától kezdve egészen a fájlok méretéig mindent optimalizáljunk. Ha csak valóban néhány másodperc alatt betöltődik a weboldalunk, akkor már el is értük a célunkat. A WordPresses weboldalakat sokkal nehezebb optimalizálni, hiszen azoknál rengeteg felesleges fájl is található a tárhelyen.

 

  • Jó domain választás

Ha villanyszereléssel foglalkozol, akkor ne burkolós domain nevet válassz. A domain nagyjából tükrözze a szolgáltatást, vagy ha egy erős márkát szeretnél építeni, akkor azt. Ez a Mi esetünkben a lioner.hu, amely a lioneR névre utal, hiszen mi egy brandet építünk. Egy brand, amely az online jelenlétet biztosítja bárki számára. Nincs benne az, hogy weboldalakkal és egyéb szolgáltatásokkal foglalkozunk, azonban egy idő után az emberek könnyedén fogják tudni a nevet hozzácsatolni a területhez.

 

  • Trendi, korszerű

Egyszerűen nem korszerű számtalan weboldal, ezt gyakorlatilag ilyen egyszerűen kijelenthetjük. A trendi oldalak követik az aktuális újdonságokat, legalább nagyvonalakban. Ma már nem divat mindenféle gifeket berakni (bár régebben sem volt), illetve Adobe Flash Playeres animációkat vagy egyéb dolgokat használni. Utóbbit már csak azért sem, mert 2020 végétől az Adobe nem fogja támogatni.

 

Ide kattintva elolvashatod a profi weboldal készítő szolgáltatásunkat!